PERSBERICHT De nieuwe Grand Sturdy 40.0 AC INTERO van Linssen
Linssen Yachts - www.linssenyachts.com
PERSBERICHT 28/08/2020
Modern maar toch tijdloos;
dat is de Linssen Grand Sturdy 40.0 AC INTERO
Licht en ruimte, dat zijn de sleutelbegrippen in de INTERO-stijl die wij in samenwerking met designstudio KesselsGranger DesignWorks hebben ontwikkeld. Na de Grand Sturdy 30.0 en de 35.0 is dit jaar ook de 40.0 AC en Sedan volledig vernieuwd.

Wat direct opvalt zijn de vloeiende lijnen. Een sprekend voorbeeld daarvan is de gebogen driedelige raampartij met extra groot glasoppervlak. Die is overigens niet alleen mooi, maar ook functioneel. Door het grote oppervlak kan een maximale hoeveelheid daglicht binnenvallen, wat bijdraagt aan een prettige leefomgeving. De boordlichten zijn verwerkt in de ‘flush’ geïntegreerde ‘pillar trims’.
Ook in de voor- en achterkajuit zorgen de grotere patrijspoorten voor meer licht in het interieur. Met dezelfde stijlelementen oogt het als één groot raam. 

Bewuste materiaalkeuzes
Vergeleken met de interieurs van voorgaande modellen is het nieuwe interieur lichter en contrastrijker. Dat begint al bij de vloer met een warme, diepbruine Wengé-finish, gelegd in brede stroken voor een optimale dieptewerking. Okoumé-hardhout met een kersen-finish pasten we altijd al toe bij de afwerking van ons interieur. Alleen hebben we bij de INTERO bewust gekozen voor een lichtere kersentint, die mooi contrasteert met de in leer uitgevoerde bekleding van het meubilair.

Blijvend ruimtewonder
De Grand Sturdy 40.0 is al sinds de eerste generatie (de 40.9 werd voor het eerst gepresenteerd in 2007) een waar ruimtewonder. Met de drie ruime kajuiten (AC) en daarmee zes slaapplaatsen, een ruime salon met L-bank en pantry aan stuurboord en vis-à-vis dinette aan bakboord kunt u zeer comfortabel voor langere tijd aan boord verblijven en lange tochten over de Europese water maken.

www.linssenyachts.com
Meer dan alleen een andere stijl
Wanneer u denkt dat het bij de INTERO alleen maar om een andere stijl en andere kleuren gaat, dan heeft u het mis. Vanuit technisch oogpunt is de 40.0 INTERO een compleet ander jacht.
 • SPH rompvorm. Net als haar grotere zussen, de 45.0 en de 450, 480 en 500 AC Variotop heeft nu ook de 40.0 INTERO de Softchine Prestressed Hull-vorm. Gecombineerd met de Linssen ‘stern gear’-constructie met vrijhangende roeren in NACA-profiel en propeller en schroefas in P-bracket zorgt dit voor nog betere vaareigenschappen op ruwer water.
 • Versterkt geconstrueerde spanten aan de binnenzijde.
 • Alle metalen onderdelen zijn laser-gesneden voor nog betere maatvastheid.
 • Hierdoor is een betere conservering van zowel de binnen- als de buitenzijde mogelijk.
 • Volledig nieuw ontwikkeld Floor Integrated System (FIS®) voor nog efficiënter wegwerken van alle leidingen en bekabeling.
 • Nieuwe machinekamerinrichting. Het grootste verschil wanneer u het luik naar de machinekamer opendoet: ordelijke inrichting, ruimtelijk en overzichtelijk. Dankzij het TMM®-principe (Ten Main Modules) heeft u goed toegang tot alle componenten.
 • ICCESS®. Ook de 40.0 is nu uitgerust met het Integrated CAN-bus Controlled Electric Supply System. De twee ICCESS-bedieningspanelen bevinden zich op een centrale plek in het leefgedeelte en direct bij de stuurstand. 
 • Vernieuwde stuurstand. Ook de inrichting van stuurstand is opnieuw bekeken. Deze is meer geïntegreerd in het dek, waardoor er meer ruimte is voor apparatuur én de minimale doorvaarthoogte wordt verlaagd van 3,00 naar 2,93 m (bij geklapte mast en ramen).
 • Slide and Pop-out Door. Bij de 40.0 Sedan INTERO is aan bakboordzijde – naast de stuurstand – de Linssen-schuifdeur toegevoegd. Door aanpassingen in bouwwijze en design is de deur volledig geïntegreerd in de INTERO-stijl. Handig om vanuit de stuurstand gemakkelijk bij de kikker te kunnen om snel even een touw te leggen in sluis of haven, om daarna in alle rust het schip op zijn plek te leggen.
 • Longtop met afwatering. De Sedan heeft een vernieuwd Longtop-dak gekregen met geïntegreerde afwatering.
 • Kuip-indeling. De toegang naar het zwemplateau vanuit van de kuip bij de Sedan is aan bakboordzijde. Hiermee is er plaats voor een ruime geïntegreerde L-bank.
Basisspecificaties:
LOA x breedte x diepgang: ± 12,85 x 4,30 x 1,20 m
Minimale kruiphoogte: ± 2,93 m (AC) ± 2,65 m (2,72 m with Linssen Variodeck®)(Sedan)
Gewicht/waterverplaatsing: ± 16.500 kg / ± 16,5 m3 (AC) ± 15.500 kg / ± 15,5 m3 (Sedan)
Motorisering:    1x 5 cyl. Volvo Penta Diesel type D3-110; 1x 82 kW (110 PK)
www.linssenyachts.com

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Copyright © 2020 Linssen Yachts B.V., All rights reserved.

Ons adres is:
Linssen Yachts B.V.
Brouwersstraat 17
Maasbracht, Limburg 6051 AA
Netherlands