Persbericht: Alles loopt op rolletjes bij Linssen Yachts

logo Linssen Yachts

Maasbracht, 28 februari 2020


Magazijn wordt Logimag
Alles loopt op rolletjes bij Linssen Yachts

De productie van stalen motorjachten bij Linssen Yachts in Maasbracht verloopt sinds dit jaar nog efficiënter. Eerder werden de productielijnen en -processen al opnieuw ingericht, eind vorig jaar was het magazijn aan de beurt. Mede door een nieuwe rollenbaan kan het personeel er efficiënter, ergonomischer en milieuvriendelijker werken. En stipter dan ooit. Het magazijn moest wel eerst ingrijpend worden aangepast.

Het opnieuw inrichten van het centrale magazijn aan de Brouwersstraat betekende een grote verandering binnen de Linssen-werf, waar continu zo’n 30 tot 35 jachten in productie zijn. Het magazijn werd omgebouwd tot een ‘Logimag’, een magazijn dat volledig is ingericht op een efficiënte logistiek en bedrijfsvoering. Het sluit naadloos aan bij de Logistics and Computer-Aided Manufacturing (Logicam) flow-productietechnologie van Linssen Yachts.

Herinrichting noodzakelijk
Door de Logicam-productieprocessen werden de jachten in de loop der jaren steeds efficiënter, sneller en verfijnder geproduceerd. Dat betekende dat producten en onderdelen steeds meer just-in-time nodig waren. Een herinrichting was daarvoor noodzakelijk. Hoog tijd dus het om magazijn en werkprocessen te verbeteren en plaats te maken voor een grote rollenbaan voor pakketten en pallets.

Voordelen rollenbaan
De rollenbaan verhoogt de efficiency. Binnenkomende pakketten met materialen kunnen hierdoor in de volgorde ‘first in first out’ (FIFO) worden uitgepakt, gecontroleerd en ingeboekt. Handig is dat de materialen automatisch naar achteren rollen. De magazijnmedewerkers kunnen zo alles in één keer inruimen op de juiste plek. Dit scheelt veel looptijd. Ook pallets met materialen kunnen op de rollenbaan in FIFO-volgorde worden uitgepakt, gecontroleerd en ingeboekt. Aan het einde van de baan is een heftafel ingebouwd. Magazijnmedewerkers kunnen de pallets hierdoor ergonomisch verantwoord op hun eigen werkhoogte uitpakken.

Andere verbeteringen
Om ruimte voor de nieuwe rollenbaan te creëren werden incourante materialen verkocht en een apart aftersales-magazijn opgezet. Daarnaast werden wanden verplaatst en stellingen logischer opgesteld, ook om efficiënter te kunnen werken. Alle materialen die nodig zijn voor één jacht worden voortaan bij elkaar opgeslagen. Dit betekent minder zoekwerk voor de medewerkers. Om die reden wordt er nu ook taakgericht gewerkt in het magazijn. Alleen de materialen voor één specifieke taak worden naar de productie gebracht en dus niet alles in één keer. Dit levert ook minder afval op de werkvloer op. Bovendien is er een inpaktafel geplaatst om materialen sneller klaar te maken voor verzending. En last but not least: er wordt nu digitaal – papierloos - gewerkt in het magazijn. Goed voor het milieu!

Stipter dan ooit
Door de efficiëntere inrichting van het magazijn en de werkprocessen kan de huidige crew de magazijnwerkzaamheden blijven voortzetten. Bovendien worden de werkzaamheden nu verfijnder en stipter dan ooit uitgevoerd!

Over Linssen Yachts
Linssen Yachts bouwt luxe stalen motorjachten in het 9- tot 15-meter-segment en is uitgegroeid tot een marktleider in de stalen jachtbouw. Het bedrijf staat voor stalen motorjachten met een superieure kwaliteit en voor continue innovatieve product- en procesontwikkeling. In elk decennium - sinds de oprichting - was Linssen Yachts de drijvende kracht achter innovatieve vernieuwingen op het gebied van de jachtbouw. En dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.
De Linssen-werf is een imposant complex van ruim 45.000 m2. Verdeeld over twee locaties (Maasbracht en Echt) vindt de volledige productie in-house plaats. Wilt u een kijkje nemen in de showroom? Kom dan vooral ook naar de productie en het magazijn, daar waar alles begint.


Logo Linssen Yachts

Linssen Yachts B.V.
Brouwersstraat 17, Postbus 7172, NL-6050 AD Maasbracht
Tel. +31 (0)475 - 43 99 99, Fax +31 (0)475 - 43 99 90, E-mail: info@linssenyachts.com
www.linssenyachts.com