Ann CALLENS-JANSSENS

Mezzosoprano en soliste van White'n'Black

 

 

Ann Callens-Janssens woont in Antwerpen is gehuwd en heeft drie zoontjes.  Zij heeft een professionele zangcarrière uitgebouwd en studeerde aan de conservatoria van Antwerpen, Gent en Brussel en behaalde hogere diploma's in operazang en concertzang (met grote onderscheiding). 

 

Zij zingt veelal als soliste en is verbonden aan White'n'Black voor Gospelmuziek en aan het Vlaams Radio Koor voor concertzang.  Ondertussen concerteerde zij reeds zowat in heel de wereld, o.a. enkele jaren geleden met Kerstmis in Bethlehem op uitnodiging van Jasser Arafat. 

 

Verschillende wedstrijden werden gewonnen : zo werd ze tweemaal laureate in de wedstrijd "International Young Singer of the Year" in Llangollen, Wales en in 1999 in de "Eisteddfodd" in Cardigan, Wales, won ze de eerste prijs.  In 2003 won ze de eerste wedstrijd van Una Voce Particolare van de Tros op Nederland 2.

 

Ook verleende zij haar medewerking bij opnames op radio en cd, o.a. de solopartij in het Magnificat van Vic Nees met de Kölner Kantorei o.l.v. Volker Hempfling en  de Chorsymfonie van Beethoven voor de Duitse Radio.  En als soliste zong ze reeds verscheidene cantates en passies van Bach, het Requiem, de Kronungsmesse en andere missen van Mozart, het Gloria van Vivaldi, enz..  In Oostenrijk bracht ze o.l.v. R. Ray (USA) enkele gospel solo’s, en het werk "O Domine" van Jennefelt o.l.v. S. K. Hansen (DK).